Produsele noastre
Placi Rigiton pentru plafoane

Panouri din gips-carton de format mare - 1200x2000 mm - pentru plafoane si placari de pereti, conform standardului SR EN 14190:2005.

Recomandate pentru spatii unde zgomotul este produs de mai multe voci: sali de mese, restaurante si baruri, holuri de acces, receptii si sali de conferinte, birouri si sali de sedinte, muzee, galerii, sali de cinema sau de teatru, studiouri de inregistrari, sali de clasa sau de studiu, biblioteci, obiective comerciale.

Panourile cu diverse perforatii, rotunde sau patrate, ofera solutii de înalta calitate si eficienta acustica.
Rolul acustic: Panourile perforate Rigiton sunt prevazute cu tesaturi cu rol acustic, aplicate pe spatele placilor. Absorbtia acustica poate fi si mai mult îmbunatatita daca pe spatele panourilor se aplica un strat aditional de vata minerala. Cu cât suprafetele perforate sunt mai mici, cu atât mai mica este si absorbtia acustica la frecvente înalte; la frecventele joase valorile de absorbtie ramân neschimbate. Cu cât este mai mare proportia suprafetelor perforate, cu atât mai buna este absorbtia zgomotelor la frecventele înalte.
Rezistenta la umiditate: Plafoanele Rigiton suporta umiditati ridicate, de pâna la 70%, la temperaturi de 20 de grade Celsius.
Protejarea sanatatii: Plafoanele Rigiton nu dezvolta mucegaiuri si nu reprezinta un mediu de cultura, fapt ce usureaza mult sarcina în privinta masurilor de igiena interioara.
Comportament la foc: greu combustibil, A2-s1, d0.

Montaj: Placile acustice perforate Rigiton se monteaza plan pe structuri portante din profile CD. Montarea se realizeaza fara rosturi vizibile între placi (tehnologia rostului lipit), rezultând un aspect elegant al plafonului. În plus, Rigiton se poate monta pe suprafete curbe, dar cu o raza mare de arcuire. Operatiunea de finisare ofera posibiltatea de a decide asupra culorii dorite. Pentru evitarea distrugerii materialului textil acustic se recomanda aplicarea vopselei numai cu trafaletul (NU si vopsirea prin pulverizare). Sustinerea sarcinilor: sustine greutati de pâna la 3 kg. Greutatile de peste 3 kg se vor fixa de structura portanta a plafonului.

Placi Rigiton pentru plafoane
DenumireCod SAPSuprafata (mp/placa)UMPret unitar
(lei)
 Subtotal
(lei)
Rigiton 8-18 cu perforatii rotunde dispuse uniform si panza neagra52005581492,37 (1188x1998 mm)buc.182,140,00
Rigiton 8-18 cu perforatii patrate dispuse uniform si panza neagra52005580852,37 (1188x1998 mm)buc.182,140,00
Rigiton 8-15-20 cu perforatii rotunde dispuse aleator si panza neagra52005581092,4 (1200x2000 mm)buc.184,440,00
0,00
Gyptone Activ'Air - placi din gips-carton pentru plafoane casetate

Marca Gyptone ofera placi de calitate, care îndeplinesc cele mai exigente pretentii în domeniul acusticii si al design-ului. Sunt fabricate din gips-carton - creat din materiale naturale de înalta calitate, cu o durata lunga de viata. Plafoanele Gyptone ajuta la crearea unui mediu sanatos, datorita tehnologiei Activ'Air care contribuie la reducerea cu pâna la 70% a nivelului de formaldehida din încaperi, în conditiile existentei unei suprafete cu placi Gyptone de 1mp la 1 mc de spatiu. Datorita ipsosului, plafoanele Gyptone au un efect de reglare a umiditatii. Culoarea alba a ipsosului alaturi de albul finisajului confera plafoanelor Gyptone o mare putere de a reflecta lumina. Au caracteristici acustice excelente si un design atractiv, fiind rapid si usor de montat în spatii cu umiditate relativa pâna la 70%.

Sunt disponibile cinci modele: cu perforatii rotunde - model Point, cu perforatii patrate - model Quattro, cu perforatii liniare - model Line, cu perforatii hexagonale - model Sixto sau netede, fara perforatii - model Base. Gama de plafoane casetate Gyptone se poate livra cu muchie vizibila (A), semiascunsa (E15) sau ascunsa (D1). Suprafata casetelor este tratata cu o vopsea acrilica alba de înalta calitate (NCS 0500), însa ele pot fi vospite si revopsite de mai multe ori de-a lungul existentei plafonului. Pentru evitarea distrugerii materialului textil activ acustic, se recomanda aplicarea vopselei cu trafaletul (NU prin pulverizare). Sarcini suspendate: De plafoanele casetate pot fi usor ancorate ulterior greutati cum ar fi corpurile de iluminat. Încarcarea unei casete Gyptone cu muchia vizibila (A) sau semiascunsa (E15) este de max. 3 kg, iar pentru muchia ascunsa (D1), max. 1 kg.

Gyptone Activ'Air - Placi din gips-carton pentru plafoane casetate

Placi rectangulare finisate cu vopsea acrilica alba pe partea vizibila si cu textil gri deschis pe suprafata ascunsa - 600x600 mm si 600x1200 mm - pentru plafoane casetate, conform standardului SR EN 14190:2005. Recomandate pentru birourile cu suprafete mari de tip "open-space", birourile obisnuite, sali de sedinte sau conferinte, sali de clasa, biblioteci si sali de lectura, cabinete medicale, camere pentru medici si asistente, restaurante, sali de mese, braserii si baruri, banci, magazine.

Gyptone Activ'Air - placi din gips-carton pentru plafoane casetate
DenumireCod SAPSuprafata (mp/placa)UMPret unitar
(lei)
 Subtotal
(lei)
Placa Gyptone Point 11 A Activ'Air52006322362,88buc.209,670,00
Placa Gyptone Quattro 20 A Activ'Air52006317762,88buc.209,670,00
0,00
Gyptone Big - panouri acustice din gips-carton

Gyptone Big - Placi mari (panouri) din gips-carton perforate pentru plafoane si placari la pereti

Panouri din gips-carton perforate 1200x2400 mm - pentru plafoane în câmp continuu (fara îmbinari) sau pentru placari la pereti, conform standardului SR EN 14190:2005. Recomandate pentru spatii unde se aduna un mare numar de oameni: holuri de acces, receptii, restaurante si sali de mese, birouri, sali de sedinte si sali de conferinte, sali de clasa, de studiu si biblioteci, sali de educatie fizica, studiouri de fitness, sali de bowling, show room-uri si magazine.

Se utilizeaza la crearea plafoanelor cu absorbanta fonica ridicata. Aceste placi pot fi utilizate si pentru pereti, rezultând un timp de reverberatie mult redus. Placile acustice perforate Gyptone BIG sunt fabricate cu perforatii patrate - modelele din gama Quattro, liniare - modelele din gama Line, sau hexagonale - modelele din gama Sixto. Toate acestea pot fi dispuse în asa fel încât pe plafonul montat se creeaza suprafete perforate simetric. Spatele placilor este prevazut cu un material textil, activ acustic, de culoare gri. Placile Gyptone BIG se pot utiliza pe suprafete drepte si curbe: Placile Big Curve pot fi îndoite dupa umezire pâna la o raza de 1200 mm si, uscat, pâna la o raza de 2200 mm.

Montaj: Placile acustice perforate Gyptone BIG se monteaza plan pe constructii portante din profile Rigiprofil-CD, fara rosturi vizibile între placi. Rosturile dintre placi se chituiesc cu chit de rostuit. Pentru o chituire mai usoara, aceste placi au toate cele patru muchii tesite. Deoarece partea lor frontala nu este finisata pe suprafata, este recomandata aplicarea dupa montaj a amorsei si zugravirea cu rola (NU prin pulverizare).

Gyptone Big - panouri acustice din gips-carton
DenumireCod SAPSuprafata (mp/placa)UMPret unitar
(lei)
 Subtotal
(lei)
Placa Gyptone BIG Quattro 42 Activ'Air52005578582,88buc.163,810,00
0,00
Casoprano - Placi din gips-carton pentru plafoane casetate

Placi rectangulare gata finisate cu vopsea acrilica mata alba, 600x600 mm si 600x1200 mm - pentru plafoane casetate, conform standardului SR EN 14190:2005. Recomandate pentru birouri si cladiri administrative, magazine, scoli, hoteluri si restaurante, centre de recreere, spitale.

Datorita materialului de baza, gips-cartonul, plafoanele Casoprano ofera confort acustic, rezistenta în caz de incendiu si durabilitate, având un impact benefic asupra mediului înconjurator. Plafoanele nu îsi modifica forma sau dimensiunea la variatii de temperatura si umiditate, pastrând aspectul de "nou" si dupa ani de zile de utilizare. Datorita greutatii lor, placile nu se ridica de pe constructia portanta nici daca sunt curenti sau presiuni mari de aer în încapere. Suprafetele placilor Casoprano sunt gata finisate din fabricatie - sunt prevazute cu o vopsea acrilica mata de înalta calitate, de culoare alba (RAL 9016/NCS 50500N), care face suprafata plafonului stralucitoare si uniforma. Ele pot fi curatate usor cu o cârpa moale usor umezita, dupa care se usuca imediat. Daca se doreste reîmprospatarea aspectului si aducerea acestuia la starea initiala, placile se pot revopsi (se recomanda aplicarea vopselei cu trafaletul, NU prin pulverizare), chiar si de mai multe ori pe durata de viata a plafonului. Plafoanele neperforate Casoprano asigura - chiar si fara materialul izolant si fara clipsuri - o înalta izolatie fonica. Datorita formei fixe si a greutatii lor optime, placile Casoprano îsi conserva pe termen lung caracteristicile lor de izolant fonic. Culoarea alba a ipsosului confera plafonului Casoprano, în combinatie cu albul finisajului, o mare luminozitate (reflexia luminii >75%). Datorita ipsosului, plafoanele Casoprano au si un efect de reglare a umiditatii. Rezistenta la umiditate: Prin folosirea gips-cartonului, ca material de baza, Casoprano este foarte rezistent din punct de vedere mecanic, suporta fara probleme montari si demontari succesive - întretinerea instalatiilor din spatiul tavanului fals se face cu usurinta, placile îsi pastreaza dimensiunile initiale în conditii de umiditate crescuta (UMR < 90%). Comportamentul la foc: Toate placile Casoprano se încadreaza în clasa materialelor greu combustibile A2-s1, d0. Plafoanele Casoprano nu dezvolta mucegaiuri si nu reprezinta un mediu de cultura, fapt ce usureaza mult sarcina în privinta masurilor de igiena la interior. Sarcina sustinuta: În plafoanele casetate pot fi usor ancorate ulterior greutati, cum sunt corpurile de iluminat. Încarcarea complementara a unei casete Casoprano este de max. 1 kg.

Montaj: Placile Casoprano corespunzatoare tipului A sunt prevazute pentru montare într-un sistem vizibil de agatare T-15 sau T-24. Ideal, placile se monteaza la o umiditate de cca. 40-80%. Când ati început montarea placilor plafonului, este indicat sa purtati o pereche de manusi albe si curate. Mentineti mereu aceeasi directie de aplicare a placilor: orientati-va dupa semnele marcate pe spatele placilor. Mentineti o distanta de suspendare de minimum 120 mm. Daca suprafata nu este multiplu de 60, atunci împartiti diferenta în mod egal la ambele capete ale plafonului.

Casoprano - Placi din gips-carton pentru plafoane casetate
DenumireCod SAPMp/cutieUMPret unitar
(lei)
 Subtotal
(lei)
Casoroc A (suprafata lisa)52005578453,6cutie80,260,00
Casostar A (semiperforatie uniforma)52005578503,6cutie80,260,00
Casobianca A (granulatie fina)52005578473,6cutie89,390,00
0,00
Folosim Cookies, pentru a vă oferi o experiență cât mai bună pe site-ul nostru, conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul. Click aici pentru a afla mai multe informații despre Cookies și despre cum le puteți controla. Prin continuarea navigării pe acest site, ne oferiți acordul referitor la folosirea Cookie-urilor.